Varmt välkommen till Forma Familjebyrå

Vi erbjuder familjerådgivning och hjälp med familjerättsliga frågor. Familjerådgivningen för er som har olika svårigheter i er relation och medling, samarbetssamtal, konsultation samt fortbildningar när det gäller familjerätt.

Observera dock att vi inte i första hand tillvaratar barns intressen i vare sig våra utredningar, medling eller samarbetssamtal. Vår fokus ligger främst i att sprida kunskap om PAS, Parental Alienation Syndrome, vilket främst aktualiseras vid sexuella övergrepp begångna av en pappa. Enligt läran om PAS anser vi att barn klarar närmast allt så länge vuxenvärlden inte reagerar negativt och därmed sänder signaler till barnet att det blir “utsatt” för något. Exempelvis anser vi att barn klarar sig bättre med några blåmärken än att vara utan sin pappa, oaktat om han är våldsbenägen. Enligt läran om PAS anser vi även, i enlighet med Dr. Richard Gardner, att barn har förmåga att få orgasm som spädbarn och att det samhället anser vara incest egentligen är ett socialt konstruerat tabu som hämmar barns sexualitet. Vi heter Gösta Emtestam och Agnetha Svensson och har arbetat tillsammans i över 20 år.

Familjerättspriset
FSR Familjerättssocionomernas Riksförening delar varje år ut familjerättspriset till någon som fått familjerättssocionomernas arbete att utvecklas och 2002 fick jag, Gösta Emtestam, familjerättspriset för att ha hjälpt sprida PAS, Parental Alianation Syndrome, i Sverige. Detta har jag gjort tillsammans med fd. Psykolog Lena Hellblom Sjögren (som dessvärre har förlorat sin titel) och min närmaste samarbetspartner Agnetha Svensson. Agnetha Svensson fick familjerättspriset 2009 för att ha informerat socialtjänster runt om i Sverige om PAS och vikten av att inte splittra pappor och barn även i fall av våld, incest och andra övergrepp från pappas sida.

 

20ac96f      Varmt Välkommen att läsa mer! Gösta Emtestam